SV EN
Affärsresor031-13 43 00
Möten & Event031-719 10 00
Mässresor031-719 10 50
SV EN
Affärsresor 031-13 43 00
Möten & Event 031-719 10 00
Boka online Mässresor 031-719 10 50

Ett hållbart resande

undefined

Företag som behöver driva sina verksamheter mot uppsatta mål har olika möjligheter att påverka omgivningen genom dagliga val av olika miljöpåverkande beslut.

Det kan handla om valet av bränsle i tjänstebilar såsom diesel, gas, bensin, laddhybrid eller el. När det kommer till ett företags tjänsteresor, möten och konferenser reser man ofta och många gånger i grupp och det är vid dessa tillfällen som det aktualiserats allt tydligare på ­senare tid vilken miljöpåverkan valet av olika transportmedel kan få.

Vi på Travel Service har under många år arbetat för att få kontroll över vår egen ­påverkan men även för att ge våra kunder medvetenhet om vilken miljöpåverkan dagliga beslut kan ha. ­Travel Service arbetar aktivt efter ISO 14001 och levererar miljörapporter som redovisar ­utsläpp av CO2 på kunders bokade resor. Vi hjälper gärna dig att nå det miljömål eller miljö­krav som just ditt företag har satt upp.

Många gånger kan man dock genom att gå längre i sitt val att styra utvecklingen på sin egen klimatpåverkan ännu hårdare än vad man gör idag.

Transporter

Vid val av transporter är det bättre att välja tåg istället för bil eller flyg. Måste man resa med flyg är det bättre att välja direktflyg före flyglösningar med mellanlandning. Är man många som flyger är det bättre med eget charterflyg än reguljärt flyg. Dessutom är mätverktygen oerhört trubbiga då de endast går på CO2 per mileage istället för att ta hänsyn till om det är ett gammalt eller nytt flygplan. Till exempel har den nya A320 Neo 15 % lägre bränsle­konsumtion än de äldre modellerna.

Boende

Man kan lätt tro att det inte spelar någon roll, hotell som hotell, men det stämmer inte. Det är oerhört stor skillnad på vilket miljöavtryck man gör beroende på val av hotell. Det handlar om:

Konferenser, möten, mässor och event

undefined

När man ska ha en aktivitet bör man vara ­medveten om hur miljömärkt den är. Vilka ­produkter finns i din ­monter och ­vilka giveaways har ert företag? Väljer man på anlägg­ningen att ­servera konferensgäster kolsyrat ­vatten eller buteljerat vatten? Serveras det ekologiskt och ­Faretrademärkt kaffe och är fisken som serveras ansvarfullt odlad (ANC) eller fiskad på ett ­hållbart sätt (MSC)?

Klimatkompensation

Många företag väljer idag att klimatkompensera sin miljöpåverkan. Detta sker ofta med hjälp av olika företag som erbjuder webbaserade sidor som automatiskt räknar ut den efterfrågade miljöpåverkan. Här ska man dock vara väldigt försiktig. Ett av de största bolagen drivs i vinst­syfte med miljardkonto på Cayman Island och de pengar som väl läggs på miljön är t ex på vattenkraftdammar i Kina som blir direkt kontraproduktiva miljöbovar.

Det som är viktigast är att kompensationen av tjänster sker enligt den globala standarden ”The ­Carbon Neutral Protocol”, som inte bara fokuserar på koldioxidutsläpp utan även övriga växthusgasutsläpp.

Enklast och säkrast är att investera via reglerade organisationer med 90-konton (t ex Naturskyddsföreningen), där man vet att pengarna går till rätt ändamål - eller låt oss bli din partner i ert miljöarbete.

Ladda ner denna text (pdf)

Vill du bli uppringd

Fyll i ditt namn och telefonnummer så ringer vi upp dig inom kort (under ordinarie arbetstid).

Kontakta oss

Affärsresor
031-13 43 00
Elisabeth Boyagi
elisabeth@travelservice.se
Martti Kivimäki
martti@travelservice.se
Möten & Event
031-719 10 00
Muniba Vukcevic
muniba@travelservice.se
Ulrica Brunstedt Cristadoro
ulrica@travelservice.se
Mässresor / sälj
031-719 10 50
Kristofer Andersson
kristofer@travelservice.se
Sarah Dahlberg
sarah@travelservice.se
Linnea Dahlén
linnea@travelservice.se
Air Broker
031-134300
Eric Kronqvist Ericsson
eric.kronqvist@travelservice.se
Marknad
031-134300
Ekonomi
031-134300
Marie Skoglund
marie@travelservice.se
VD
031-134300

Skicka mejl

Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi inom kort.

Får vi bjuda på lunch?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi och bokar ett lunchmöte inom kort.